info@seouzmanim.net     Google Hangouts: info@seouzmanim.net

WordPress SEO Rehberi (2024 Güncel)

WordPress SEO, wordpress altyapılı bir sitesi olanlar için oldukça önemli bir konudur. Çünkü sitenizin SEO’sunu geliştirmek, web sitenize daha fazla trafik çekmek için oldukça önemlidir. Ne yazık ki çoğu WordPress SEO rehberi bu işe yeni başlayanlar için çok teknik bilgiler içeriyor.

Web sitenizin trafiğini artırma konusunda ciddi iseniz, o zaman WordPress SEO için en iyi uygulama yöntemlerine dikkat etmeniz gerekir.

Bu rehberde WordPress SEO’nuzu geliştirmenize ve daha fazla organik trafik almanıza yardımcı olacak en iyi WordPress SEO ipuçlarını paylaşacağız.

wordress seo

WordPress’in SEO dostu olduğunu söyleyen uzmanlar görmüş olabilirsiniz. Bu yüzden birçok insan bir blog veya web sitesi kurmak için WordPress’i sıklıkla seçiyor.

WordPress, kod kısmında SEO’nun en iyi uygulamalarını yapar ancak SEO çalışmalarınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız yapmanız gereken çok daha fazla şey var.

WordPress SEO’nuzu düzgün bir şekilde optimize etmek için atmanız gereken bir dizi işlem yapmanız gerekir.

Sizin işinizi kolaylaştırmak için, bu WordPress SEO kılavuzumuzda kolayca gezinmenize yardımcı olacak bir içindekiler tablosu oluşturduk.

WordPress SEO İçindekiler Tablosu:

Giriş

WordPress SEO’nun Temelleri

En İyi WordPress Eklentileri

En İyi WordPress SEO Uygulamaları

WordPress SEO için Hız ve Güvenlik

Son olarak, WordPress SEO’nuzu daha da ileri götürmek için diğer WordPress SEO yazılarımızı okumayı unutmayın!

Giriş

WordPress SEO için web sitenizi optimize etme fikrinin, özellikle teknoloji meraklısı değilseniz, yeni başlayanlar için korkutucu olabileceğini biliyoruz.

Ancak endişelenmeyin – bu o kadarda karmaşık değil. Temel bilgileri öğrenmek için buradan başlayın ve ardından öğrendiklerinizi kendi web sitenize uygulamaya başlayabilirsiniz.

SEO Nedir?

seo-nedir

SEO, ingilizce Search Engine Optimization olan Türçeye Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelen bir kısaltmadır.

Web sitesi sahipleri tarafından, arama motorlarında daha üst sıralarda yer almak ve daha fazla trafik elde etmek için kullanılan bir stratejidir.

Arama Motoru Optimizasyonu, Google’ı kandırmak veya sistemi yanıltmak ile ilgili değildir. Bu, arama motorlarının web sitenizi bulmasını kolaylaştıran optimize edilmiş kod ve biçimlendirmeye sahip bir web sitesi oluşturmakla ilgili bir durumdur.

Kullanıcılar internette yazdığınız konular için arama yaptığında, arama motoru için optimize edilmiş içeriğiniz arama sonuçlarında daha yüksek sıralarda görünecek ve web sitenizi tıklayan daha fazla kişi olacaktır.

SEO Neden Önemlidir?

Arama motorları çoğu web sitesi için genellikle en büyük trafik kaynağıdır.

Google ve diğer arama motorları, web sitelerini anlamak ve sayfaları arama sonuçlarında sıralamak için gelişmiş algoritmalar kullanır. Ancak, bu algoritmalar mükemmel değildir – içeriğinizin ne hakkında olduğunu anlamak için yine de sizin yardımınıza ihtiyaç duyarlar.

İçeriğiniz optimize edilmezse, arama motorları içeriğin nasıl sıralanacağını bilemez. Kullanıcılar hakkında yazdığınız konuları aradığında, web siteniz arama sonuçlarında görünmez ve buradan gelecek trafiği kaçırırsınız.

Tüm işletme sahipleri kendi arama trafiğini en üst düzeye çıkarmak için web sitelerini arama motoru dostu yapmaya özen göstermelidirler.

WordPress SEO’nun Temelleri

SEO teknik bir konu olabilir, ancak böyle olmak zorunda değil. Sitenizi optimize etmek için sadece birkaç temel SEO ipucunu öğrenmek, web sitenizin trafiğinde belirgin bir artış sağlayabilir.

Aşağıdaki teknikleri kullanmak için teknoloji dehası olmanıza gerek yok. Zaten WordPress kullanıyorsanız, gereken her şeye sahipsiniz!

Hadi, Web sitenizi optimize etmeye başlayalım!

Sitenizin Görünürlük Ayarlarını Kontrol Edin

WordPress, web sitenizi arama motorlarından gizlemek için yerleşik bir seçenekle birlikte gelir. Bu seçeneğin amacı, herkese açık hale gelmeden önce web sitenizde çalışmaya zaman ayırmaktır.

Ancak, bazen bu seçenek yanlışlıkla aktif edilebilir ve web sitenizi arama motorları için kullanılamaz hale getirir.

Web siteniz arama sonuçlarında görünmüyorsa, yapmanız gereken ilk şey bu seçeneğin işaretli olup olmadığını kontrol etmektir.

WordPress sitenizin yönetici (admin) sayfasına giriş yapın ve Ayarlar > Okuma sayfasını ziyaret edin.

wordpress görünürlük ayarları

Arama Motoru Görünürlüğü” bölümüne gelmeniz ve “Arama motorlarının bu siteyi indekslemeleirne engel olmaya çalış” seçeneğinin yanındaki kutunun işaretli olmadığından emin olmanız gerekir.

Değişikliklerinizi kaydetmek için “Değişiklikleri Kaydet” düğmesine tıklamayı unutmayın.

WordPress’te SEO Dostu URL Yapısını Kullanma

SEO dostu URL’ler, sayfanın içeriğini açıkça belirten kelimeler içerir ve hem insanlar hem de arama motorları tarafından okunması kolaydır.

SEO dostu URL’lere bazı örnekler:

https://www.seouzmanim.net/wordpress-seo
https://www.seouzmanim.net/wordpress-icin-en-iyi-seo-eklentileri

Bu URL’lerin okunabilir olduğuna ve bir kullanıcının yalnızca URL metnine bakarak sayfada ne göreceğini tahmin edebileceğine dikkat edin.

SEO dostu olmayan bir URL nasıl olur peki?

https://www.seouzmanim.net/?p=10467
https://www.seouzmanim.net/archives/123

Bu URL’lerin içerikle alakasız sayılar kullandığına ve bir kullanıcının URL’ye bakarak sayfada ne bulacağını tahmin edemediğine dikkat edin.

SEO dostu kalıcı bağlantı yapısının kullanılması, arama sonuçlarında daha iyi pozisyonlar elde etme şansınızı artırır.

WordPress sitenizin kalıcı bağlantı yapısını nasıl kontrol edip güncelleyebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar sayfasını ziyaret etmeniz gerekir. Yazı İsmi seçeneğini seçin ve ardından ayarlarınızı kaydetmek için Değişiklikleri Kaydet butonuna tıklayın.

seo dostu url

Not: Web siteniz 6 aydan uzun bir süredir aktifse, sayılar yani düze seçeneğini kullanmadığınız sürece lütfen kalıcı bağlantı yapınızı değiştirmeyin. Gün ve İsim veya Ay ve İsim kullanıyorsanız, kullanmaya devam edin.

Kurulmuş ve aktif bir sitede kalıcı bağlantı yapınızı değiştirerek, tüm sosyal medya paylaşım sayınızı kaybedeceksiniz, ayrıca mevcut SEO sıralamanızı da kaybetme riskini taşıyacaksınız.

Kalıcı bağlantı yapınızı değiştirmeniz gerekiyorsa, uygun yönlendirmeleri ayarlayabilmeleri için bir profesyonel kiralayın. Ancak Sayfalardaki sosyal paylaşım sayınızı yine de kaybedeceksiniz.

URL’lerde WWW kulanma ya da WWW kullanmama

Web sitenize yeni başlıyorsanız, sitenizin URL’sinde www (http://www.example.com) veya www olmayan (http://example.com) kullanmak isteyip istemediğinizi seçmeniz gerekir.

Arama motorları bunları iki farklı web sitesi olarak kabul eder, bu yüzden bir tane seçmeniz ve ona bağlı kalmanız gerekir.

Tercihlerinizi Ayarlar > Genel sayfasını ziyaret ederek ayarlayabilirsiniz. Tercih ettiğiniz URL’yi hem “WordPress Adresi” hem de “Site Adresi” alanlarına ekleyin.

wordpress url

Bu konuda pek çok içerik olmasına rağmen, SEO açısından, bu yapılardan birini kullanmanın bir avantajı veya dezavantajı yoktur.

En iyi WordPress SEO eklentisini seçme

En iyi WordPress SEO eklentisini seçme

En iyi WordPress SEO eklentisini seçmeye gelince, büyük olasılıkla seçimlerinizi en popüler iki çözüm olarak daraltabilirsiniz: Yoast SEO veya All in One SEO Pack.

Her ikisi de etkili çözümler sunar. Bizde sizler için Yoast SEO ve All in One SEO Pack‘in artılarını ve eksilerini karşılaştırdık.

Bu yazımızda ekran görüntüleri ve örnekler için Yoast SEO kullanacağız.

Her ne olursa olsun, bu eklentilerin her birini doğru bir şekilde ayarlamak için adım adım bir kılavuzumuz var:

  • WordPress Yoast SEO Eklentisi Kurulumu ve Ayarları
  • WordPress All in One SEO Pack Kurulumu ve Ayarları

WordPress XML Site Haritası Ekleme

xml sitemap

XML Site Haritası, web sitenizdeki her bir sayfayı listeleyen özel olarak biçimlendirilmiş bir dosyadır. Bu, arama motorlarının tüm içeriğinizi bulmasını kolaylaştırır.

Web sitenize XML site haritası eklemek sitenizin arama sıralamalarını artırmazken, arama motorlarının sayfaları hızlı bir şekilde bulmasına ve sıralamaya başlamasına yardımcı olur.

Yoast SEO eklentisini kullanıyorsanız, sizin için otomatik olarak bir XML site haritası oluşturur. Site haritanızı bulmak için şu URL’ye gidin (example.com’u kendi alan adınızla değiştirmeyi unutmayın):

http://example.com/sitemap_index.xml
Bir sonraki adımda XML site haritanızı Google’a nasıl göndereceğinizi göstereceğiz.

Sitenizi Google Search Console Ekleme

Web Yöneticisi Araçları olarak da bilinen Google Search Console, web sitesi sahiplerine içeriklerinin Google arama motoru tarafından nasıl göründüğüne bir göz atmak için Google tarafından sunulan bir dizi araçtır.

Sayfalarınızın arama sonuçlarında nasıl göründüğünü anlamanıza yardımcı olacak raporlar ve veriler sağlar. Ayrıca, kullanıcıların web sitenizi bulmak için kullandıkları gerçek arama terimlerini, her sayfanın arama sonuçlarında nasıl göründüğünü ve sayfalarınızın ne sıklıkta tıklandığını da görebilirsiniz.

Tüm bu bilgiler, sitenizde neyin işe yarayıp neyin yaramadığını anlamanıza yardımcı olur. Daha sonra içerik stratejinizi buna göre planlayabilirsiniz.

Google Search Console, web sitenizle ilgili bir sorun olduğunda, örneğin arama tarayıcılarının siteye erişememesi, yinelenen içerik bulabilmesi veya kısıtlı kaynaklar olduğu konusunda sizi uyarır.

WordPress sitenizi Google Arama Konsolu’na nasıl ekleyeceğiniz konusunda şu linkte yer alan içeriği okuyabilirsiniz. İçerikte videolu anlatımda mevcuttur:

https://support.google.com/webmasters/answer/9008080?hl=tr

Web sitenizi Google Search Console’a ekledikten sonra, soldaki menüden Site Haritası’nı tıklayın ve ardından site haritası URL’sinin son bölümünü yapıştırın.

google-site-haritasi-ekleme

Değişikliklerinizi kaydetmek için Gönder butonuna tıklayın.

Google Search Console artık site haritanızı kontrol edecek ve web sitenizin taranması için kullanacaktır.

Site haritanızı başarıyla ekledikten sonra, beklemede olarak görünür. Google’ın web sitenizi taraması biraz zaman alır. Birkaç saat sonra, site haritanızla ilgili bazı istatistikleri görebilirsiniz. Site haritanızda bulduğu bağlantı sayısını, kaç tanesinin dizine eklendiğini, resim ve web sayfalarının oranını vb. gösterecektir.

Analiz yapmak ve web sitenizin SEO ilerlemesini görmek için Search Console’unuzu en az ayda bir kontrol etmenizi öneririz.

Blog Yazılarınızı SEO için Optimize Etme

Genellikle yeni başlayanlar, bir WordPress SEO eklentisini kurmanın ve etkinleştirmenin gerekli olan tek şey olduğunu düşünerek hata yaparlar. SEO, maksimum sonuç görmek istiyorsanız devam etmeniz gereken bir süreçtir.

Tüm SEO eklentileri, her blog yayınına ve sayfasına bir başlık, açıklama ve odak anahtar kelimesi eklemenizi sağlar. Ayrıca, kullanıcıların web sitenizi Google’da gördüklerinde göreceklerinin bir önizlemesini de gösterir.

Maksimum tıklama almak için başlığınızı ve açıklamanızı optimize etmenizi öneririz.

Blog yazınızı yazarken SEO bölümüne gidin ve eklentilerin bu özelliğinden tam olarak yararlanın.

yoast seo ayarları

Bir odak anahtar kelimesinin veya odak anahtar kelimesinin nasıl seçileceğini, iyi bir başlığın ne olduğunu veya iyi bir meta açıklamanın ne olduğunu merak ediyorsanız, SEO için blog yayınlarınızı optimize etmek için başlangıç kılavuzumuzda ayrıntılı olarak ele aldık.

Sayfa ve Blog SEO’su konusunda başarılı olmak için okumanızı önemle tavsiye ederiz.

Web Siteniz için Anahtar Kelime Araştırması Yapma

Web sitesine ve SEO’ya yeni başlayan pek çok kişi, insanların hangi konuları aradığını ve bloglarına ve web sitelerine neleri eklemeleri gerektiğini anlamak için en iyi tahminlerini kullanır.

Ancak bu karanlıkta bir ok atmak gibidir. İnsanların ne aradığını bulmak için gerçek verileri kullanabildiğinizde bu tür şeyler yapmanız gerekmez.

Anahtar kelime araştırması, içerik oluşturucular ve SEO uzmanları tarafından kullanılan bir araştırma tekniğidir. Sektörünüzdeki içeriği, ürünleri ve hizmetleri bulmak için kullanıcıların arama motorlarına girdiği kelimeleri keşfetmenize yardımcı olur.

Daha sonra, daha fazla arama trafiği elde etmek için bu kelimeleri ve kelime öbeklerini web sitenize kullanabilirsiniz.

Kullanabileceğiniz bir ton anahtar kelime araştırma aracı (hem ücretsiz hem de ücretli) vardır. Biz SEMRush kullanmanızı öneririz. Anahtar kelimeleri keşfetmenize ve hatta rakiplerinizin sıraladığı anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olur.

Daha fazla ayrıntı için WordPress web siteniz için Anahtar Kelime Araştırması Yapma konusundaki yazımızı mutlaka okuyun.

En İyi WordPress SEO Uygulamaları

WordPress SEO’nun temellerini takip ederseniz ve en iyi WordPress SEO eklentisini kullanırsanız, zaten birçok web sitesinin önünde olacaksınız.

Ancak daha da iyi sonuçlar istiyorsanız, aşağıdaki WordPress SEO en iyi uygulamalarını takip etmeniz gerekir.

Bunlar çok teknik değildir ve çoğu herhangi bir koda dokunmanızı bile gerektirmez. Ama onları takip ederseniz sitenizde büyük bir fark yarattığını görebilirsiniz.

WordPress’te Kategorileri ve Etiketleri Düzgün Biçimde Kullanma

WordPress, blog yayınlarınızı kategorilere ve etiketlere göre ayırmanızı sağlar. Bu, içeriğinizi konulara göre yönetmenizi ve kullanıcılarınızın aradıkları içeriği bulmasını kolaylaştırır.

Kategoriler ve etiketler ayrıca arama motorlarının web sitenizin yapısını ve içeriğini anlamasına yardımcı olur.

Yeni başlayanlar genellikle kategorileri ve etiketleri nasıl kullanacakları konusunda biraz kararsızdırlar. Bunu binlerce okuyucuya açıkladıktan sonra, kategorilere ve etiketlere nasıl yaklaştığımız aşağıda açıklanmıştır.

Kategoriler, yayınlarınızın geniş gruplandırması içindir. Blogunuz bir kitapsa, kategoriler içerik tablosu olacaktır.

Örneğin, kişisel bir blogda müzik, yemek, seyahat vb. kategorilere sahip olabilirsiniz. Kategoriler hiyerarşiktir, bu nedenle bunlara alt kategoriler ekleyebilirsiniz.

Diğer yandan, etiketler tek bir gönderinin içeriğini tanımlayan daha belirgin anahtar kelimelerdir. Örneğin, gıda kategorisi altında dosyalanmış bir blog yazısı salata, kahvaltı, krep vb. Etiketlere sahip olabilir. Bunları ders kitabındaki dizinler bölümü olarak düşünün.

Kategorileri ve etiketleri düzgün bir şekilde kullanarak, kullanıcılarınızın web sitenize göz atmasını kolaylaştırırsınız. Kullanıcılar için kolay olduğu için, arama motorlarının web sitenize göz atmasını da kolaylaştırır.

Dahili Bağlantıyı (Internal Link) Alışkanlık Haline Getirme

Arama motorları web sitenizdeki her sayfaya bir puan atar (sayfa otoritesi). Bu skorun tarifi gizli tutulur, böylece insanlar sonuçlarla oynayamaz. Ancak, en yaygın otorite işaretleri bağlantılardır.

Bu nedenle, diğer blog yayınlarınızdan ve sayfalarınızdan kendi içeriğinize bağlantı vermeniz önemlidir.

Mümkün olduğunca kendi yayınlarınızı birbirine bağlamayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Birden fazla yazarınız varsa, en az 3 başka blog yayını arasında bağlantı kurmalarını gerektiren, önceden yayınlanmış bir blog yayını kontrol listesi oluşturun.

Bu, sayfa görüntülemelerinizi artırmanıza, kullanıcıların sitenizde geçirdiği süreyi artırmanıza ve sonuçta tek tek blog yayınlarınızın ve sayfalarınızın SEO puanını artırmanıza yardımcı olur.

WordPress Yorumlarını Optimize Etme

comments

Yorumlar, web sitenize kullanıcı katılımının güçlü bir göstergesi olabilir. Etkileşimli kullanıcılar, sitenize daha fazla bağlantı, daha fazla trafik ve gelişmiş SEO anlamına gelir.

Ancak, yorumlarınızın spam olmadığından emin olmanız gerekir. Spam gönderenler, arama sıralamalarınızı etkileyebilecek ve hatta bozabilecek kötü bağlantılar içeren yorumlar gönderir.

Bu yüzden herkese Akismet‘i kullanmaya başlamalarını öneriyoruz. Her WordPress sitesi için varsayılan olarak yüklenmiş olarak gelen iki eklentiden biridir ve yorum spam’larıyla savaşmanıza yardımcı olur.

Akismet tek başına yorum spam’ını işleyemiyorsa, WordPress’te yorum spam’ıyla mücadele etmek için şu ipuçlarına ve araçlara bakın.

Blog gönderileriniz çok sayıda orijinal, spam içermeyen yorum alıyorsa, bu kadar ilgi çekici bir web sitesi oluşturduğunuz için kendinizle gurur duymalısınız!

Ancak, bir yayına çok fazla yorum yazılması siteyi yavaşlatabilir ve bu da arama motoru sıralamalarınızı etkiler. (Hızın SEO’yu nasıl etkilediği hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızı okumaya devam edin.)

Web sitenizi, sunucunuza yüklenen yük yorumlarını ve hızını işleyecek şekilde hazırlamak için, yorumları birden fazla sayfaya bölebilirsiniz.

WordPress’teki Harici Bağlantılara NoFollow Ekleme

Yukarıda belirtildiği gibi, bağlantılar arama motorlarının hangi sayfaların önemli olduğuna karar vermesine yardımcı olur. Bir web sitesine link verdiğinizde, sitenizin SEO puanının bir kısmını bu bağlantıya aktarırsınız. Bu SEO puanına “link suyu (Link Juice)” denir.

İyi arama sıralaması için, diğer web sitelerine verdiğinizden daha fazla bağlantı aldığınızdan emin olmanız gerekir.

Harici bağlantılara (sahibi olmadığınız web sitelerine bağlantılar) “nofollow” özelliğini eklemek, arama motorlarına bu bağlantıları izlememelerini bildirir.

HTML’de normal bir harici bağlantı şöyle görünür:

<a href="http://example.com">Başka bir site</a>

Nofollow özelliğine sahip harici bir bağlantı ise şöyle görünür:

<a href="http://example.com" rel="nofollow">Başka bir site</a>

Varsayılan olarak, WordPress bağlantıyı nofollow yapma seçeneği ile birlikte gelmez. Bununla birlikte, bağlantıları elle düzelterek bunu yine de kolayca yapabilirsiniz.

Bağlantınızı içeren bloğu seçin ve ardından üst çubukta bulunan 3 dikey nokta simgesine tıklayın.

wordpress html olarak düzenleme

Tıkladığınızda açılan menüde “HTML olarak düzenle” yazısı çıkacaktır.

Artık bağlantınızın HTML kodunu göreceksiniz. Bağlantı kısmına rel=”nofollow” özelliğini eklemek için düzenleyin.

manuel-nofollow-ekleme

HTML kodunda rel = “noopener noreferrer” özniteliğini görürseniz, noreferrer’den sonra bir boşluk ekleyin ve ardından nofollow ekleyin.

Tam Metin ve Özetler (Alıntılar)

WordPress, ana sayfa, kategori arşivi, etiket arşivi, tarih arşivi, yazar sayfaları gibi çeşitli sayfalardaki yayınlarınızı görüntüler ve bunlara bağlantılar sunar.

Varsayılan olarak, bu sayfalarda makale içeriğinin tamamını gösterir. Bu, sitenizin SEO’sunu etkiler, çünkü arama motorları onu yinelenen içerik olarakalgılayabilir. Tam makalele içeriklerinin tek bir sayfada görüntülenmesi ayrıca arşiv sayfalarınızın daha yavaş yüklenmesini sağlar.

Makalelerin her yerde gösterilmesi sayfa görüntülemelerinizi de etkiler. Örneğin, RSS özet akışınıza abone olan kullanıcılar, web sitenizi ziyaret etmeden özet akışı okuyucularındaki makalenin tamamını okuyabilir.

Bunu çözmenin en kolay yolu, tam metin yerine özetler veya alıntılar göstermektir.

Bunu, Ayarlar > Okuma kısmına giderek ve özeti seçerek yapabilirsiniz.

WordPress SEO için Hız ve Güvenlik

Yukarıdaki tüm WordPress SEO ipuçlarını ve en iyi uygulamaları uygulasanız bile, siteniz yavaşsa veya güvenlik açığı varsa, arama motoru sıralamalarınız büyük bir darbe alacaktır.

Yavaş performans veya gevşek güvenlik nedeniyle sitenizin arama motoru trafiğini kaybetmesini nasıl önleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Sitenizin Hızını ve Performansını Optimize Etme

hiz-optimizasyonu

Araştırmalar internet çağında dikkat süresinin, ortalama bir insan için Japon balıklarından daha kısa olduğunu gösteriyor.

Web uzmanları, kullanıcıların bir web sitesini ziyaret ettikten sonra birkaç saniye içinde kalmaya veya ayrılmaya karar verdiklerine inanırlar.

Bu bir web sitesi sahibi olarak, içeriğinizi sunmak ve kullanıcılarla etkileşime geçmek için yalnızca birkaç saniyeniz olduğu anlamına gelir. Ziyaretçinizin web sitenizin yüklenmesini beklemesi için bu değerli zamanı boşa harcamak istemezsiniz. Google gibi arama motorları, artık yavaş yüklenen web sitelerinden ziyade daha hızlı web sitelerini sıralamaktadır.

WordPress’te SEO için görüntüleri optimize etme

Görüntüler metinden daha ilgi çekicidir, ancak yüklenmesi daha fazla zaman alır. Görüntü boyutları ve kalitesine dikkat etmezseniz web sitenizi yavaşlatabilirler.

Daha hızlı yüklenmek için optimize edilmiş görüntüleri kullandığınızdan emin olmanız gerekir.

Arama motorları için resimlerinizi optimize etmek isterseniz kullanabileceğiniz bir başka yöntem, açıklayıcı bir başlık ve alt etiketi kullanmaktır. Bu etiketler, arama motorlarının resminizin ne hakkında olduğunu anlamalarına yardımcı olur. Ayrıca, ekran okuyucuları alternatif metni okuyabildikleri için görme bozukluğu olan kullanıcılara yardımcı olurlar.

WordPress, bir resim yüklediğinizde kolayca başlık ve alt etiketler eklemenizi sağlar.

resimlere-alt-etiketi-ekleme

Fotoğrafçıysanız veya WordPress sitenize çok fazla resim ekliyorsanız, bir galeri eklentisi kullanmanız gerekir.

Envira Galerisi’ni kullanmanızı öneririz. Hız testlerimizde, en hızlı WordPress galeri eklentisi olduğunu gördük. Ayrıca resposive ve SEO dostu.

WordPress Sitenizin Güvenliği

wpguvenlik

Google her hafta kötü amaçlı yazılımlar için yaklaşık 20.000 ve kimlik avı için yaklaşık 50.000 web sitesini kara listeye alıyor. Bir site kara listeye alındığında, hiçbir arama sonucunda gösterilmez.

Bu, WordPress sitenizin güvenliğinin iyi sıralamalar için çok önemli olduğu anlamına gelir. Siteniz bir bilgisayar korsanı tarafından ele geçirilmişse, SEO ile ilgili tüm çalışmalarınızın boşa gitmesini istemezsiniz.

İyi haber şu ki, WordPress sitenizi güvende tutmak o kadar zor değil.

Web sitenizi saldırılara karşı korumak için Sucuri‘yi kullanabilirsiniz.

SSL/HTTPS Kullanma

guvenli-site

SSL (Secure Sockets Layer – Güvenli Yuva Katmanı), kullanıcının tarayıcısı ve bağlandıkları sunucu arasındaki bağlantıyı şifreleyen bir teknolojidir. Bu WordPress sitenize ek bir güvenlik katmanı ekler.

SSL ile korunan web siteleri tarayıcının adres çubuğundaki bir asma kilit işaretiyle belirtilir. Bu web sitenizi daha güvenilir hale getirir. WordPress ile kurulmuş çevrimiçi bir mağazanız varsa ve hassas ödeme bilgilerini işliyorsanız SSL gereklidir.

En iyi WordPress barındırma şirketleri, Let’s Encrypt ile ücretsiz SSL sertifikaları sunar.

Diğer SEO Araçları ve Kaynakları

WordPress SEO en iyi uygulamalarını öğrendikten sonra, rekabet konusunda rakiplerinizin önüne geçmek için yeteneklerinizi daha da ileriye taşımak isteyebilirsiniz.

SEO’nuzu güçlendirmek için kullanmanız gereken En İyi WordPress SEO Eklentileri ve araçlarının bir listesini derledik.

Bu makalenin WordPress sitenizi SEO konusunda nasıl optimize edeceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Şimdi gidin ve WordPress SEO ipuçlarından birkaçını sitenizde uygulayın. Arama motorları değişikliklerinizi işleme koyması ve trafiğinizde bir artış görmeniz bir kaç ayı bulabilir.

SEOUzmanim.net olarak sizlere SEO ipuçları vermeye devam edeceğiz. Bizi takipte kalın!

İlginizi çekebilecek diğer konular:

[Yukarı Çık ↑]